Εκτύπωση

Δημιουργηθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2013.

Ποιοι είμαστε

Σπούδασα Γεωπονία με ειδικότητα στην Επιστήμη των Τροφίμων στο Γεωργικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας ως βασικό πτυχίο και επίσης ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές (Msc) στη Διαχείριση Υδατοκαλλιεργειών στο Πανεπιστήμιο του Stirling (Σκωτία). Για πολλά χρόνια εργάσθηκα ως Ειδικός Τροφίμων και ως Διατροφολόγος Υδατοκαλλιέργειας. Με την μελισσοκομία όλα άρχισαν  το 2009 όταν λόγω της επερχόμενης οικονομικής κρίσης άρχισα να αναζητώ εναλλακτικές λύσεις στον τομέα της εργασίας. Σκοπός μου ήταν πάντα να παράγω τρόφιμα με φυσικά συστατικά και ανακάλυψα ότι η μελισσοκομία μου δίνει τη μοναδική ευκαιρία να το πετύχω αυτό γιατί έχω την  απόλυτη ελευθερία να επιλέξω εγώ τις μεθόδους για να παράγω μέλι!

Ζούμε με τη σύζυγο μου και την πεντάχρονη κόρη μου στο Πλατάνι, ένα χωριό κοντά στο Ρίο της Πάτρας. Το μεγαλύτερο μέρος της μελισσοκομικής μου δραστηριότητας εντοπίζεται γύρω από το βουνό Παναχαϊκό σε μικρή απόσταση από το χωριό πού μένουμε.

Η περιοχή όπου εργάζομαι έχει υψόμετρο 400-600 μ και καλύπτεται από βλάστηση τυπική των Ελληνικών βουνών. Ελιές, πλατάνια, πεύκα, και κυπαρίσσια κυριαρχούν στο τοπίο, ενώ επίσης υπάρχει μεγάλη βιοποικιλότητα μελισσοκομικών φυτών. Θυμάρι θρούμπι, ρείκι, κουμαριά, δενδρολίβανο, ευκάλυπτος, λεβάντα, ρίγανη και πολλά άλλα, προσφέρουν πολύτιμα αιθέρια έλαια μέσα στο νέκταρ τους. Ο ήλιος εκεί λάμπει τον περισσότερο καιρό και η τοποθεσία έχει καταπληκτική θέα, ένα περιβάλλον υπέροχο για να δουλεύεις με τις μέλισσες.

 Γιώργος Τολιάδης