Εκτύπωση

Βιοποικιλότητα

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 10:41.

Η μεγάλη βιοποικιλία των μελισσοκομικών φυτών πού απαντά στην περιοχή του μελισσοκομείου μας είναι πού δίνει το μοναδικό άρωμα και γεύση στο μέλι μου.

Θυμάρι, Δενδρολίβανο, Ευκάλυπτος, Λεβάντα, Τσάι του βουνού, Ρίγανη Τίλιο και άλλα, προσφέρουν τα πολύτιμα αιθέρια έλαια στο νέκταρ τους.

 

Εκτύπωση

Θυμάρι

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 10:30.

Είναι ένα από τα σποδαιότερα μελίσσοκομικά φυτά στην Ελλάδα γιατί παραάγει το μοναδικό σε άρομα και γεύση θυμαρίσιο μέλι. Ευδοκιμεί μόνο στα ζεστά κλιματα της Νότιας Ευρώπης και γιαυτό εχει γίνει ένα πολύ σημαντικό εξαγόμενο προιον προς την Βόρια Ευρώπη. Απαντά συνηθως σε ξηροθερμικές λοφώδεις περιοχές της Ελλάδας κυρίως στην Πελοπόνησσο (Μάνη), Κρήτη, και Κυκλάδες.

 

Εκτύπωση

Τήλιο

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 10:39.

Μικρό δένδρο  γνωστό για το αφέψημα του. Οι μέλισσες αγαπούν το νέκταρ του και δίνουν στο μέλι μια ιδιαίτερη γεύση.

Εκτύπωση

Ρίγανη

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 10:38.

 

Απαντά στις ιδιες περιοχές πού βρίσκουμε το θυμαρι και τα αρωματικά του αιθερια ελαια συμβάλλουν στην ποιότητα του θυμαρίσιο μελιού. Επίσης εχει συντηρητικές ιδιότητες και βοηθά στη στην σταθεροποίηση του μελιτος.

Εκτύπωση

Μπλέ αγκάθι

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 10:32.

Το χρησιμοποιούσαν σαν βάση για αφροδισιακά παρασκευάσματα στη Αρχαία Κόρινθο. Δίνει ένα γευστικό και διάφανο μέλι καθώς και γύρη. Απαντά σε άγονες και ορεινές περιοχές της Ελλάδας.

 

Εκτύπωση

Λεβάντα

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 10:31.

 Πολύ πλούσια σε αιθέρια έλαια πού δινουν στο μέλι ένα πολύ λεπτό άρωμα.

Εκτύπωση

Τσάι του βουνού

Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 10:40.

Αρωματικό φυτό πού φύεται σε σχετικά μεγάλα υψόμετρα πολύ γνωστό για το αφέψημα.